Общинският пазар в Стара Загора е напълно обновен със средства по програма JESSICA

28 ноември 2013

Общинският пазар на Стара Загора бе открит вчера със специална церемония, след като бе напълно обновен по програма JESSICA. Красивото съоръжение, на което вече предричат бъдеще и като туристическа атракция, вече посреща своите клиенти. Зам.-кметът по строителството инж. Янчо Калоянов и директорът на Дирекция „Строителство и инвестиции“ инж. Веска Узунова, в присъствието на строителите, общински съветници и много граждани, прерязаха трикольорната лента на обекта.

Проектът е реализиран по програма JESSICA и е първият по рода си в България – уточни инж. Янчо Калоянов. – Стойността на обекта е 2 740 000 лв. Изпълнител беше консорциум от старозагорските фирми „Никон“ и „Вито-95″, с управители съответно инж. Никола Нешев и инж. Тони Русев.

Модерното съоръжение е разположено на площ от 1600 кв.м. Обектът е изпълнен със стоманена конструкция, с панели с топлоизолация, вентилация и охлаждане с климатици, осветление, канализация и санитарни възли, уточни инж. Нешев.  Общо 220-те маси от стария пазар бяха свити до 133, но с почти двойно по-голям размер.