Финансов инструмент Фонд Север - Градски проекти

Стойност на проекта ~ 2 600 000 лв. без ДДС

Стойност на кредита 1 950 000 лв.

Инвеститор „Парос“ ООД

Етап Завършен

13 юни 2022

През 2023г. в Габрово отваря нов строителен хипермаркет

Въпреки славата си на индустриалната столица на България, Габрово не разполага с голям строителен магазин от типа „Направи си сам“. Дали поради определени местни специфики или по други причини, търговските обекти в града са със сравнително малка изложбена площ, а гражданите и бизнеса често пътуват до съседни населени места за своите индустриални покупки.

С много упоритост и вяра в успеха, подкрепени с кредит от ФГР Север в размер на 1 950 000 лв. (1 150 500 от РФГР и 799 500 от „Банка ДСК“), габровският търговец на строителни материали „Парос“ ООД завърши мащабната си инвестиция за построяването на нов магазин. Общата търговска площ от над 1 500 кв. м., разполага с подходящи складови площи и паркинг за клиенти, а в бъдеще в него ще се помещава и администрацията на компанията.

Инвестицията на „Парос“ ООД е първата частна инвестиция, финансирана със средства от ФГР Север. Реализацията на Проекта бе голямо предизвикателство, предвид факта че строителството се изпълняваше в разгара на коронавирусната пандемия. Магазинът ще заработи с клиенти през второто тримесечие на 2023 г.