Обновеният изложбен център Флора Бургас отвори врати

8 юни 2015

На 20.05.2015 г. отвори врати новопостроеният Експозиционен център Флора Бургас, разположен на брега на морето, в сърцето на Приморски парк.

Със средства отпуснати по финансовата инициатива JESSICA от „Регионален фонд за градско развитие” АД, Експо центърът бе изграден по модерен архитектурен проект, с авангардни дизайнерски решения. Фасадните повърхности са покрити с вечнозелена растителност, която се поддържа от модерна система за напояване, като по този начин част от покрива е превърнат в зелена градина. Флората разполага със собствена фотоволтаична централа, която произвежда електроенергия за нуждите на експозиционния център. Проектът е изцяло съобразен с околното парково пространство и се вписва по естествен начин в него. Архитектурата на експозиционния център е допълнена от десетки видове вечнозелени растения, а околното пространство е обогатено с красиви цветни фигури.

Цялостната концепция на Флора Бургас е насочена към създаването на мултифункционален експозиционен център, който да се използва за изложения, културни и музикални събития, музейни експозиции, конгреси и др.

Основна цел на обновяването и модернизирането на Флора Бургас  е осигуряване на възможност за развитие на конгресен и събитиен туризъм, което е предпоставка за удължаване на сезона. Наличието на подобен Експо център ще помогне на Община Бургас и за привличане на атрактивни международни изложби.

Флора Бургас ще работи целогодишно и ще бъде домакин на мероприятия и събития от всякакъв мащаб.