Строителен хипермаркет отвори врати в Габрово

9 юни 2023

Въпреки славата си на индустриалната столица на България, Габрово не разполага с голям строителен магазин от типа „Направи си сам“. Дали поради определени местни специфики или по други причини, търговските обекти в града са със сравнително малка изложбена площ, а гражданите и бизнеса често пътуват до съседни населени места за своите индустриални покупки.

С много упоритост и вяра в успеха, подкрепени с кредит от ФГР Север в размер на 1 950 000 лв. (1 150 500 от РФГР и 799 500 от „Банка ДСК“), габровският търговец на строителни материали „Парос“ ООД завърши мащабната си инвестиция за построяването на нов магазин. Обектът се намира на ул. „Търновско шосе“ № 28, на 1 500 кв.м. са разположени изложбена площ на два етажа, склад и просторен паркинг за клиенти. В същата сграда вече се помещава и администрацията на компанията. Магазинът предлага модерни цялостни решения за баня и ремонт на дома, както и професионална техника и оборудване.

Настоящата 2023 година е символна за семейния бизнес на „Парос“, защото се навършват 30 години от създаването му. За да отпразнуват юбилея и откриването на новия обект, собствениците организираха емоционално тържество, което се проведе в деня на мечтите – първи юни.