Официален старт на строителството на Експо център Флора

Кадър от официалното откриване на строителството на Експо център Флора.

Кадър от официалното откриване на строителството на Експо център Флора.

Кметът на Бургас Димитър Николов (дясно),  Мартин Заимов от Регионалния фонд за градско развитие и зам.кметът на община Бургас по евроинтеграция и околна среда Атанаска Николова (ляво) по време на церемонията.

Кметът на Бургас Димитър Николов (дясно), Мартин Заимов от Регионалния фонд за градско развитие и зам.кметът на община Бургас по евроинтеграция и околна среда Атанаска Николова (ляво) по време на церемонията.

На 21 ноември официално бе открито строителството на експозиционен център Флора в Бургас. На церемонията кметът на Община Бургас Димитър Николов, зам.-кметът по евроинтеграция и околна среда Атанаска Николова, и Мартин Заимов от Регионален фонд за градско развитие обявиха в детайли как ще протече реконструкцията и по какъв начин ще изглежда обновената Флора.

По проекта се работи и от преди сегашната официална церемония. След реконструкцията Flora ще има 5 модула, като четири от тях ще са външни търговски площи и ще се ползват за експозиции, конференции, семинари и други събития. Предвиден е и интерактивен детски център, предоставящ нови решения за забавления на посетителите на Flora – Бургас.

Идеята на цялостната концепция е Flora Бургас да се развие като постоянен експозиционен център за провеждане на изложения, конгреси, семинари, изложби и други събития на територията на Приморски парк.

Последно от блога