Обновеният изложбен център Флора Бургас отвори врати

Flora 12

Flora 12

flora 13

flora 13

Flora 14

Flora 14

Flora 15

Flora 15

На 20.05.2015 г. отвори врати новопостроеният Експозиционен център Флора Бургас, разположен на брега на морето, в сърцето на Приморски парк.

Със средства отпуснати по финансовата инициатива JESSICA от „Регионален фонд за градско развитие” АД, Експо центърът бе изграден по модерен архитектурен проект, с авангардни дизайнерски решения. Фасадните повърхности са покрити с вечнозелена растителност, която се поддържа от модерна система за напояване, като по този начин част от покрива е превърнат в зелена градина. Флората разполага със собствена фотоволтаична централа, която произвежда електроенергия за нуждите на експозиционния център. Проектът е изцяло съобразен с околното парково пространство и се вписва по естествен начин в него. Архитектурата на експозиционния център е допълнена от десетки видове вечнозелени растения, а околното пространство е обогатено с красиви цветни фигури.

Цялостната концепция на Флора Бургас е насочена към създаването на мултифункционален експозиционен център, който да се използва за изложения, културни и музикални събития, музейни експозиции, конгреси и др.

Основна цел на обновяването и модернизирането на Флора Бургас  е осигуряване на възможност за развитие на конгресен и събитиен туризъм, което е предпоставка за удължаване на сезона. Наличието на подобен Експо център ще помогне на Община Бургас и за привличане на атрактивни международни изложби.

Флора Бургас ще работи целогодишно и ще бъде домакин на мероприятия и събития от всякакъв мащаб.

Последно от блога