Експо център Флора

Община Бургас има за цел да предложи на жителите и гостите на града наситен и интересен календар от бизнес и търговски изложения, които да повишат атрактивността на града. Експо център Флора е с потенциал да се превърне в предпочитана туристическа дестинация.

Flora 3

3D визуализация на проекта за новия изложбен център Флора

Обновеният изложбен център Флора Бургас отвори врати

Flora8

Проект за изграждане на постоянен изложбен център, състоящ се от 6 зали с модерна архитектура, който да замени съществуващите временни конструкции на изложението Флора. Новият експо център Флора ще бъде първият изложбен и конгресен център в града, който ще приюти ежегодното и емблематично за града изложение за цветя Флора. Община Бургас има за цел да предложи на града наситен и интересен календар от бизнес и търговски изложения, които да повишат атрактивността на града.

Експо център Флора е с потенциал да се превърне в предпочитана туристическа дестинация. Разположен в живописната морска градина, през летните месеци центъра ще посреща интересни пътуващи изложби на световно известни музеи. Залите на центъра ще бъдат мултифункционални и ще могат да се използват за частни и корпоративни празненства, конференции, музикални и арт представления.

Проектът е завършен и успешно функционира от пролетта на 2015г.

РАЗВИТИЕ В СНИМКИ

 • Flora 3

  август 2013

  Начална скица на проекта

 • Flora 4

  октомври 2013

  Представен макет пред общината

 • Flora 7

  май 2015

  Завършено строителство и експлоатация

 • май 2015

  Обновеният изложбен център Флора Бургас отвори врати

Етап Завършен

Стойност на проекта 1 800 000 Евро.

Инвеститор Община Бургас

Приоритетна ос 1 на ОПРР Операция 1.1: „Социална инфраструктура” и Операция 1.3: „Подобряване на физическата среда и превенция на риска”

Морска градина, Бургас